Campus Comenius in Koekelberg feestelijk geopend

Publicatiedatum: 
28 september 2018
Op donderdag 27 september opende de gloednieuwe Campus Comenius officieel haar deuren. De VGC bouwde deze campus nabij Simonis, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar Nederlandstalige kinderopvang en onderwijs in Brussel.
Campus Comenius

De samenwerking tussen de VGC en Kairos NV, de ontwikkelaar van de site, resulteerde in een state-of-the-art campus waar ontmoeting centraal staat. Bij de volledige oplevering van het project, eind 2019, zullen 21.628 m² leer- en recreatieruimte zorgen voor een cross-over tussen school en buurt, studie en vrije tijd.

Amper één jaar en vier maanden na de eerstesteenlegging, zijn de lokalen van de secundaire school, de openbare bibliotheek van de gemeente Koekelberg, het gemeenschapscentrum De Platoo en Chiro Sint-Anneke gebruiksklaar. Bovendien is ook de splinternieuwe sportzaal klaar voor leerlingen, sportclubs en andere gebruikers.

De basisschool en het kinderdagverblijf worden eind 2019 opgeleverd. Tot die tijd nemen de leerlingen van de basisschool hun intrek in het gebouw van de secundaire school, dat ruimte biedt voor 800 leerlingen.

Campus Comenius is een realisatie van N-Brussel. Het kostenplaatje van dit ambitieuze project bedraagt 35 miljoen euro.

Fotogalerij 
Binnenruimte Comenius
Sporthal Comenius
Comenius buiten
Nieuwbouw Comenius