BuitenSpel vernieuwt de speelplaats van basisschool Veeweide in Anderlecht

Publicatiedatum: 
15 oktober 2019
De speelplaats van basisschool Veeweide werd dankzij de projectsubsidie BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) opnieuw ingericht. De leerlingen bepaalden samen met de ouders en het schoolteam hoe de nieuwe speelplaats eruit moest zien. Vanaf nu spelen de kinderen op een natuurlijke speelruimte met verschillende hoekjes.
Opening speelplaats Veeweide

Op de oude speelplaats was niet veel speel- en ontspanningsruimte. Dankzij BuitenSpel werden verschillende zones aangelegd en bepalen de leerlingen zelf wat ze tijdens de speeltijd doen. Er zijn rustige hoekjes waar de kinderen bij elkaar kunnen zitten en die gebruikt kunnen worden om buiten les te geven. In de afgebakende voetbalzone spelen ze met de bal zonder andere kinderen te storen. In de groene zone staat de natuur centraal, terwijl de leerlingen kunnen klauteren, klimmen en glijden in de actieve zone.

Voor de vernieuwing van de speelplaats maakte de VGC een subsidie vrij van 84.471 euro.

Fotogalerij 
Kinderen en minister bij de opening van speelplaats Veeweide
Voor en na speelplaats Veeweide
Voor en na speelplaats Veeweide
Voor en na speelplaats Veeweide
Bijhorende documenten