Buitenspel-subsidies voor nieuwe speelplaatsen zijn een succes

Publicatiedatum: 
22 november 2018
Gisteren werd de nieuwe speelplaats van het Koninklijk Instituut Woluwe voorgesteld. Het is een kunstzinnige speelplaats geworden met lichtschakeringen en kleuren, kunstgras, opbergboxen en tentenkoepels. Dankzij Buitenspel-subsidies werd de kale speelplaats omgebouwd tot een fijne en rustgevende plek voor de leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs en het internaat.
Infographic buitenspel

Buitenspel is een subsidielijn voor Nederlandstalige scholen in Brussel die hun speelplaatsen willen omtoveren in plekken die uitnodigen tot creativiteit, sport en spel. Scholen kunnen tot 100.000 euro aanvragen om met het leerkrachtenteam, de leerlingen en de ouders hun speelplaats om te bouwen tot een spel- en leerplek.

Met Buitenspel legt de VGC de link tussen infrastructuur, kwaliteit van het onderwijs en het welbevinden op school. Scholen kunnen niet alleen investeren in zandbakken, hindernissenparcours, insectenhotels en klimkastelen. Ze kunnen ook rekenen op de ondersteuning van het Onderwijscentrum Brussel om leerkrachten te helpen bij het geven van creatieve spel- en leeropdrachten tijdens de pauzes.

Er zijn intussen al 128 Buitenspel-dossiers ingediend, waarvan er al 54 afwerkt of in afwerking zijn. Zo heeft de VGC al 5 miljoen euro geïnvesteerd in uitnodigende speelplaatsen. De resterende 74 dossiers worden de komende jaren uitgevoerd

Fotogalerij 
Speelplaats Koninklijk Instituut Woluwe