BuitenSpel renoveert de speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht

Publicatiedatum: 
22 oktober 2019
De speelplaats van basisschool Scheut werd dankzij de projectsubsidie BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) gerenoveerd. Een werkgroep van leerlingen, ouders en leerkrachten ontwikkelde het plan voor de nieuwe speelplaats. Het resultaat is een educatieve ruimte waar de leerlingen al spelend leren.
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht

De speelplaats is opgedeeld in een rustige en een actieve zone. In de rustige zone staan afgeschermde hutjes, speelhuisjes en tuintafels. Hier kunnen de leerlingen zich ontspannen en tot rust komen. Er werd ook een tuintje aangelegd en allerlei planten gezaaid. In de actieve zone kunnen de leerlingen zich uitleven op een klimmuur en boomstammen. Hier leren ze hun grenzen verleggen en bouwen ze zelfstandigheid op.

Voor de renovatie van de speelplaats kende de VGC een subsidie van 90.602 euro toe.

Fotogalerij 
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht
Speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht