BuitenSpel: 300.000 euro voor 3 nieuwe speelplaatsen

Publicatiedatum: 
04 februari 2020
De basisscholen De Wemelweide in Watermaal-Bosvoorde, De Wimpel in Elsene en Vande Borne in Jette krijgen nieuwe speelplaatsen. De financiële steun en de coaching komen er dankzij het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).
Speelplaats

Het project Buitenspel geeft Nederlandstalige scholen in Brussel de kans hun speelplaats te laten renoveren. De scholen kunnen een subsidie ontvangen van maximaal 100.000 euro.

In De Wemelweide komt een speelplaats met verschillende zones. Een klimheuvel zal twee niveaus op de speelplaats met elkaar verbinden. In een amfitheater kunnen de leerlingen gezellig chillen en kan er ook bij goed weer buiten les worden gegeven.

De kleine speelplaats van De Wimpel wordt een groene, uitdagende en gevarieerde buitenruimte met voldoende rustplekken voor de kinderen. De speelplaats krijgt een zone waar een aanbod bestaat van spelkoffers, een zone voor balspelen en een groene en stille zone. De Wimpel krijgt ook een buitenklas met groene accenten.

Tenslotte zal de kale en grijze speelplaats van basisschool Vande Borne omgetoverd worden tot een speelplaats met verschillende zones. In de creatieve zone komen een podium, krijtborden en een keukenspeelkastje. Onder meer een klimmuur zal de aandacht trekken in de actieve zone. De groenzone krijgt een insectenhotel en een moestuin.