BRUZZKet daagt Brusselse klassen uit met mediawijze opdrachten

BRUZZKet is het digitaal kinder- en jongerenplatform voor Nederlandstalige en meertalige Brusselse jongeren van 9 tot 13 jaar. Het werd gelanceerd in 2018 door BRUZZ in nauwe samenwerking met het Onderwijscentrum Brussel (OCB). De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zet de samenwerking met BRUZZ verder. Een subsidie van 73.100 euro werd goedgekeurd zodat Brusselse ketten ook in 2023 terecht kunnen bij BRUZZKet voor mediacontent op maat.

BRUZZKet, het digitaal kinder- en jongerenplatform van BRUZZ, vertrekt vanuit de leefwereld van jongeren en speelt in op hun interesses.

BRUZZKet biedt een bijzondere blik op Brussel met verhalen uit de stad, uit-tips, polls en stellingen, recensies, multimediale reportages en zo veel meer. Het interactief platform wil niet enkel VOOR maar ook VAN kinderen en jongeren zijn en hen een stem geven. Zo komen kinderen al op jonge leeftijd in contact met de actualiteit.

Daarnaast komt ook KLIK terug. Met dit project dagen het OCB en BRUZZKet Brusselse klassen uit. Zij krijgen doorheen het schooljaar mediawijze opdrachten: een 360°-klasfoto nemen, een lievelingsplek voorstellen, een stop-motionfilm maken... Het resultaat is steeds te bekijken op BRUZZket.be of op sociale media. Het unieke samenwerkingsproject tussen media en onderwijs dat de klas de kans geeft om zichzelf in de kijker te zetten gaat ondertussen zijn zesde editie tegemoet.

Neem een kijkje op www.bruzzket.be