BRUZZ Ket daagt Brusselse klassen uit met KLIK

Publicatiedatum: 
24 oktober 2018
BRUZZ Ket en Onderwijscentrum Brussel stellen het project KLIK voor op GO! basisschool De Goudenregen.
Voorstelling KLIK

BRUZZ Ket

BRUZZ Ket, het digitaal kinder- en jongerenplatform van BRUZZ, kwam begin 2018 tot stand in samenwerking met Onderwijscentrum Brussel. BRUZZ Ket is een mediaplatform voor en door Brusselse ketten van 9 tot 13. Het kinder- en jongerenplatform vertrekt vanuit hun leefwereld  tussen kind zijn en volwassen worden,  speelt in op hun interesses: muziek, sport, beauty, dieren, games, het andere geslacht, het schoolgebeuren,… en biedt een bijzondere blik op Brussel met verhalen uit de stad, uit-tips, polls en stellingen, recensies, games, multimediale reportages en nog veel meer. BRUZZ Ket wil niet enkel VOOR maar ook VAN kinderen en jongeren zijn en hen een stem geven. Zo zijn naast de BRUZZ-redactie ook een team BRUZZ Ket-experten actief: jonge redacteurs van 9 tot 13 die onder begeleiding van professionele redacteurs hun passie volgen en kijken wat er in Brussel te beleven valt. Bruzzket.be hoopt op termijn veel Brusselse ketten aan te spreken.

Onderwijscentrum Brussel ziet in de website veel onderwijskansen. Leerkrachten kunnen het platform gebruiken om te werken aan leesvaardigheid, spreekvaardigheid, mediawijsheid, of participatie van hun leerlingen, maar ook als middel voor ouder- en buurtbetrokkenheid, diversiteit, toeleiding tot de lokale bredeschoolwerking of het speelplein,...

KLIK: Klas in de Kijker

Met KLIK dagen Onderwijscentrum Brussel en BRUZZ Ket 12 Brusselse klassen uit.  Zij krijgen doorheen het schooljaar vier mediawijze opdrachten: een 360°-klasfoto trekken, een lievelingsplek voorstellen, een stop-motionfilm over de actualiteit maken,... Het resultaat is steeds te bekijken op BRUZZket.be. Het unieke samenwerkingsproject tussen media en onderwijs geeft de klas de kans om zichzelf in de kijker te zetten. Dat laatste is meteen het grote verschil met Klas in de Media, de succesvolle voorganger van KLIK.

De lievelingsplek van de leerlingen van De Goudenregen

KLIK ging na een succesvolle proefdraai van start op 18 september 2018 met 12 klassen uit het 5de en 6de leerjaar van 10 verschillende Nederlandstalige basisscholen uit Brussel.  Ook 2 klassen van GO! basisschool De Goudenregen in Ganshoren gaan de uitdaging aan. Op woensdag 24 oktober stelden de leerlingen van 5A en 5B hun 2de mediawijze KLIK-uitdaging voor aan VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel. Aan de hand van selfies namen ze elkaar en alle aanwezigen mee naar hun lievelingsplek in Brussel.

Neem een kijkje op www.bruzzket.be.

Fotogalerij 
Interview BRUZZ
Activiteit KLIK