Brusselse leerlingen ontdekken hun talenten op de studiekeuzebeurs

Publicatiedatum: 
14 november 2018
Nog tot en met vrijdag 16 november 12.00 uur vindt in Paleis 1 van Brussels Expo de jaarlijkse studiekeuzebeurs van de Vlaamse Gemeenschapscommissie plaats. De VGC organiseert de beurs in samenwerking met de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel en de centra voor leerlingenbegeleiding.
Kinderen op studiekeuzebeurs

Meer dan 3.500 leerlingen tussen 10 en 14 jaar ontdekken tijdens de interactieve beurs de verschillende studierichtingen die het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel aanbiedt. Door mee te doen aan workshops, experimenten en andere activiteiten ontdekken de leerlingen welke talenten ze hebben en welke studierichting daar het best bij aansluit.
Alle onderwijsvormen komen aan bod: ASO, TSO, KSO, BSO en Leren en Werken. Naast de scholen zorgen ook enkele educatieve partners en federaties voor materiaal en begeleiding van workshops op maat van de jonge tieners.

Innovatief onderwijs

Dit schooljaar zijn twee gloednieuwe, innovatieve secundaire scholen geopend: de Tienerschool in Anderlecht en Campus Comenius in Koekelberg.  Zij worden tijdens de studiekeuzebeurs extra in de kijker gezet. De leerlingen kunnen aan een speciale stand ontdekken hoe deze scholen precies werken en wat er zo anders is dan in een klassieke school.

Ook voor ouders

Ouders zijn ook welkom tijdens de studiekeuzebeurs. Zij kiezen immers samen met hun de kind de toekomstige studierichting en de school. Dit jaar zijn er opnieuw rondleidingen voor ouders die de beurs in groep willen bezoeken. Terwijl zij het studieaanbod ontdekken, kunnen de allerkleinsten spelen in de gratis kinderopvang.
Op woensdagnamiddag kunnen ouders en kinderen terecht op de scholenmarkt. Daar stellen de Nederlandstalige secundaire scholen zich voor op infostands. Ouders en toekomstige leerlingen kunnen er de scholen beter leren kennen en vragen stellen aan de leerkrachten. Om 14 uur geeft het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) een infosessie.

Brede campagne

De studiekeuzebeurs maakt deel uit van een grote campagne van de VGC om leerlingen en ouders te informeren over het belang van een goede studiekeuze. De affiches en de Scholengids 2018-2019 maken de promotiecampagne compleet.

Meer info?

Openingsuren en meer informatie

Fotogalerij 
Paleis 1
Ingang studiekeuzebeurs
Groep kinderen op studiekeuzebeurs
Haartooi op studiekeuzebeurs
jongen op studiekeuzebeurs
Overzicht studiekeuzebeurs