Brusselse leerlingen krijgen STEM-kits via STARTPROjecten dankzij subsidie van de VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie van 150.000 Euro aan vzw STARTPROjecten voor het project Brussel S.T.E.M.T. Leerkrachten die de STEM-workshops van het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en vzw STARTPROjecten volgen, krijgen STEM-kits voor elke leerling uit hun klas. Hiermee kunnen deze leerlingen in de klas en thuis ontdekken wat STEM is.

Vzw STARTPROjecten wil via het project Brussel S.T.E.M.T. jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kennis laten maken met STEM om hen te ondersteunen bij het maken van een studiekeuze in het secundair onderwijs. STEM is de afkorting van de Engelse termen Science, Technology, Engineering en Mathematics, elementen die onze samenleving van vandaag typeren. Het project wil jongeren warm maken voor technieken en technologie en tonen op welke manier STEM verweven is in studierichtingen en beroepen.

Met de steun van de VGC, biedt vzw STARTPROjecten STEM-kits aan met daarin herbruikbaar materiaal voor vier uitgewerkte STEM-projecten. Leerkrachten die de workshops volgen die het OCB en STARTPROjecten samen organiseren, krijgen deze kits voor elke leerling uit hun klas.

De leerkrachten kunnen beroep doen op medewerkers van STARTPROjecten voor extra begeleiding bij het gebruik van de kits in de klas. De betrokken leerlingen en scholen kunnen ook gratis terecht in de IT Garage van STARTPROjecten om (verder) te werken aan hun STEM-projecten.

Via het online STEM-platform van het project kunnen leerlingen (en leerkrachten) onder andere de nodige instructies vinden, maandelijks nieuwe projecten ontdekken, gratis extra materiaal bestellen en filmpjes bekijken over STEM-beroepen of -sectoren.

Wil je meer informatie over het project? Neem contact op met Ludo Cattoor via 0494 64 16 38 of stuur een mailtje naar info@stemplatform-brussel.be.