Brusselaars palmen de openbare ruimte in met positieve projecten

Publicatiedatum: 
17 juli 2017
In het voorjaar van 2017 lanceerde de VGC een tweede projectoproep van Bruss-it. Uit 47 aanvragen werden 18 stadsmakers met goesting geselecteerd die een subsidie tot 15.000 euro kregen. Hiermee zullen ze ontmoeting en uitwisseling stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen, sociale en culturele interventies op publieke plekken opzetten. Naast wijkcomités, burgercollectieven, gemeenschapscentra en welzijnsinstellingen, dragen ook onderwijspartners hun steentje bij om van Brussel een betere plek te maken:
Visual Bruss-it

BRONKS wil de buurt mede-eigenaar maken van het Scheutbospark in Sint-Jans-Molenbeek. Samen met buurtbewoners, Brede School Molenbeek, basisscholen De Toverfluit en Sint-Martinus en rusthuizen Arcadia en Paloke bereiden ze een feestelijke theatrale interventie in het park voor. Het resultaat zal te zien zijn op een groot buurtfeest en tijdens SuperVliegSuperMouche.

Samen met het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en de Scouts en Gidsen Brussel ontwikkelt Cultureghem met PLAYPOD bXL een trailer vol recupmateriaal die overal in de stad kan ingezet worden om op die manier speel- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren. Leerkrachten, speelpleinanimatoren en scoutsleiders in heel Brussel kunnen ermee aan de slag.

Basisschool de Heilige Familie in Schaarbeek legde een moestuin aan op zijn dak. De groenten die in de daktuin worden gekweekt worden verwerkt in de warme schoolmaaltijden. In samenwerking met Brede School Helmet en vzw Kernkabinet wil de school met het project ‘Klappe in den hof!’ de tuin ook buiten de schooluren openstellen voor tuinonderhoud, interculturele ontmoeting en workshops rond duurzame voeding.

Ontdek hier alle projecten van 2017. We houden je regelmatig op de hoogte met foto’s, nieuws,…

Heb je ook ideeën voor een mooier en beter Brussel? Houd de Facebookpagina van Stedelijk Beleid in de gaten om op de hoogte te blijven van de verdere evoluties van Bruss-it.