Brussel dankt leerkrachten met OCB-Onderwijsfestival

Zaterdag 26 maart 2022 stonden op het eerste OCB-Onderwijsfestival van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en vooral zijn leerkrachten in het zonnetje. Leerkrachten, directies en hun partners die het onderwijs ondersteunen kregen er volop de kans om kennis en vaardigheden uit te wisselen. Het onderwijsfestival kadert in een breder actieplan om het lerarentekort aan te pakken en de waardering rond het leerkrachtenberoep te verhogen.

Op het festival in de gloednieuwe Campus Kanal van de Erasmushogeschool stonden de thema’s van Urban Education hoog op de agenda. Leerkrachten kregen ideeën aangereikt over onderwijs in de superdiverse en kosmopolitische stad die het Brussels hoofdstedelijk gewest vormt, met zijn enorm diverse bevolking op vlak van afkomst, religie, sociaaleconomische status, seksuele oriëntatie en natuurlijk ook meertaligheid in de scholen.

Verschillende specialisten en meer ludieke voorstellingen konden er op ruime belangstelling rekenen. Leerkrachten kregen er de gelegenheid om praktijkverhalen uit te wisselen en onderwijspartners als de Databuzz, Jeugd en Muziek Brussel of het Huis van het Nederlands stelden er hun aanbod voor. Vanzelfsprekend zetten ook het OCB en de VGC hun ondersteuningsaanbod voor het onderwijs in de kijker.