Boekenbende aan Huis blaast 20 kaarsjes uit!

Publicatiedatum: 
11 april 2017
Het Brusselse bibliothekeninitiatief De Boekenbende aan Huis brengt al 20 jaar kinderen, voorlezers en verhalen samen. Ze viert haar verjaardag met een publicatie én een feest op 12 mei in GC De Kriekelaar.
Boekenbende aan Huis viert haar 20ste verjaardag

De Boekenbende aan Huis werd voor het eerst georganiseerd door de bibliotheek Schaarbeek en het Maria Boodschapinstituut in 1996. Sindsdien inspireerde het talloze voorlezen-aan-huis-initiatieven in Vlaanderen.

Bibliotheken, basisscholen en hogescholen willen met dit voorleesproject literatuur aan huis brengen en het lezen in kwetsbare gezinnen stimuleren, mét aandacht voor de taalontwikkeling, leesplezier, een divers leesaanbod en de thuistaal.

Ze viert samen met de deelnemers en partnerorganisaties haar 20-jarige bestaan met een publicatie en een verjaardagsfeest op 12 mei 2017 in GC De Kriekelaar in Schaarbeek.

De Boekenbende aan Huis is een samenwerkingsproject van Streekgericht Bibliotheekbeleid Brussel, de Brusselse bibliotheken en het Brussels onderwijs en wordt gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.