Beste Boekenjuf 2017 komt uit Brussel

Publicatiedatum: 
16 juni 2017
Els Van de Perre van lagere school Regina Assumpta in Anderlecht werd bekroond als Beste Boekenjuf 2017. De prijs voor de Beste Boekenjuf / Boekenmeester wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas. Els Van de Perre won de hoofdprijs van 100 boeken.
Boekenjuf 2017 Els Van der Perre

141 boekenjuffen en -meesters werden aangemeld door leerlingen, ouders, collega’s. Op basis van de motivaties van de inzendingen koos de jury bij een eerste selectie acht scholen uit. Zij kregen een werkbezoek waarin ze hun activiteiten konden toelichten. Uit deze groep kwamen vier genomineerden.

Beste Boekenjuf 2017

Bij Els Van der Perre starten alle kinderen de lagere school met twee jaar taalachterstand. Vijf jaar geleden zaten de juffen met de handen in het haar. Leren lezen in het eerste leerjaar lukte voor sommige kinderen niet. De juffen staken de koppen bij elkaar om lezen leuker en makkelijker te maken. Juf Els Van der Perre speelde één van de voortrekkersrollen.

In Cultuur Centrum Deurne kreeg de Beste Boekenjuf een pakket met maar liefst 100 boeken overhandigd. Dit gebeurde op woensdag 31 mei 2017 om 15u tijdens de feestelijke uitreiking, een boekenfeest op maat van leerkrachten en leerlingen, gepresenteerd door Maud Vanhauwaert.