Beleef een magisch avontuur met Stoppeltje Stripconcert: schoolvoorstelling voor kleuters in het Stripmuseum

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor je kleuterklas? Dan is het Stripmuseum in Brussel de place to be! Op 8 en 9 juni organiseert het museum namelijk de schoolvoorstelling ‘Protest in de moestuin: Stoppeltje Stripconcert’.

Stoppeltje is een nieuwsgierig en optimistisch personage dat altijd sterker uit de gekste avonturen komt. Zijn avonturen stellen vooroordelen in vraag en leren de allerkleinsten veel bij over het leven en menselijke relaties. Pierre Bailly en Céline Fraipont creëerden met Stoppeltje een bijzonder woordeloos universum dat perfect geschikt is voor kleuters.

Tijdens de schoolvoorstelling zorgt muzikant Stéphane Arbon voor een muzikaal spektakel gebaseerd op een Stoppeltje album. Zijn muziek verwoordt de emoties van Stoppeltje en begeleidt hem tijdens zijn avontuur. Van kleine 'muzikale illustraties', tot instrumentale hymnen, van geluidseffecten tot verschillende muziekstukken met blues, jazz of ska accenten, het wordt een feest voor de oren!

De schoolvoorstelling duurt 45 minuten, waarvan 30 minuten voor het muzikale stripconcert en 15 minuten voor uitleg over de instrumenten, waarbij de kinderen zelf ook de instrumenten mogen ontdekken. Er zijn drie voorstellingen per dag op 8 en 9 juni, en de voorstelling kost 160 euro per klas, museumtickets inbegrepen.

Mis deze unieke kans niet om je kleuters te laten genieten van een woordeloos avontuur vol muziek en emoties. Neem contact op met marie.neefs@cbbd.be voor meer informatie en om je klas in te schrijven! De locatie van de schoolvoorstelling is het Stripmuseum, gelegen aan Zandstraat 20 in 1000 Brussel.

Meer info: stripmuseum.be