Bekijk de documentaire 'Brussel en Vlaanderen: een verhaal van migranten' met je klas

De documentaire "Brussel en Vlaanderen: een verhaal van migranten" duurt 35 minuten en laat zien hoe duizenden Vlaamse families in de afgelopen twee eeuwen naar Brussel zijn gekomen en zo de stad over generaties heen hebben gevormd. Drie getuigen uit Vlaamse families vertellen hun kleurrijke verhalen in de film, die is geregisseerd door journalist Peter Verlinden en is gemaakt in opdracht van de Stichting MigratieMuseumMigration met steun van de Vlaamse overheid.

Deze documentaire is bijzonder geschikt voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs en studenten in het hoger onderwijs. Scholen kunnen na de vertoning in de klas een pakket ontvangen om de film verder te bespreken.

Directeurs en leerkrachten zijn uitgenodigd om de film te bekijken op 28 maart 2023 om 12u30 in Cinema Palace, Anspachlaan 85 te 1000 Brussel. Inschrijven vooraf is verplicht via museum@foyer.be.

Bekijk de documentaire met je klas

Je kan de documentaire ook bekijken in het museum MigratieMuseumMigration als onderdeel van een groepsbezoek. Dit moet wel op voorhand worden aangevraagd via museum@foyer.be en kost 5 euro per persoon.

Als je de film liever in de klas wilt bekijken, kan je hem kopen op dvd of via Vimeo met een wachtwoord voor 10 euro, exclusief verzendingskosten. Je kan de film ook ophalen in MigratieMuseumMigration (Werkhuizenstraat 17, 1080 Brussel) tijdens de openingsuren.