Basisschool Sint-Augustinus Vorst legt eerste steen van nieuw schoolgebouw

Publicatiedatum: 
02 oktober 2017
Op vrijdag 29 september werd de eerste steen gelegd van het nieuwe schoolgebouw van basisschool Sint-Augustinus in Vorst.
Minister legt eerste steen van Basisschool Sint-Augustinus.

Minister Guy Vanhengel, Voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor Onderwijs, kreeg de eer om samen met het school- en bouwteam de eerste steen te plaatsen.

De school, die een acute nood had aan een eigen turnzaal, een grotere speelplaats en grotere klassen, startte een infrastructuurproject op van 2,7 miljoen euro. Bovenop de capaciteitsmiddelen van de Vlaamse Gemeenschap, investeert de VGC 785.000 euro om de nieuwbouw te realiseren. Door de bouw van nieuwe klassen zal de capaciteit van de school stijgen met 64 plaatsen en daardoor plaats bieden aan in totaal 240 leerlingen. Bovendien zal het gebouw voorzien worden van een nieuwe turnzaal, een nieuwe polyvalente ruimte en eetzaal, en een buitenterras.

De werken zullen nog een jaar duren. Tegen september 2018, volgend schooljaar, zullen de kinderen het nieuwe moderne schoolgebouw in gebruik kunnen nemen. De VGC wenst het volledige team veel succes met de werken.

Fotogalerij 
Minister legt eerste steen van basisschool Sint-Augustinus.