Basisschool Scheutplaneet in Anderlecht breidt uit met 152 extra plaatsen

Basisschool Scheutplaneet in Anderlecht krijgt over twee jaar een forse uitbreiding. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voorziet in een subsidie van 3,4 miljoen euro om de capaciteit van de school met 152 plaatsen te verhogen, zodat Scheutplaneet een dubbele basisschool wordt, met 480 plaatsen in het kleuter- en basisonderwijs.

Met de verhuis van de leerlingen van de secundaire school Imelda-instituut naar de nieuwe Campus St-Michel in Molenbeek, ontstond de kans om de Vrije Basisschool Scheutplaneet aan de Ninoofsesteenweg te Anderlecht te renoveren en uit te breiden.

De werken starten al deze zomer. Eerst wordt de huidige turnzaal en kapel omgebouwd tot tijdelijke klaslokalen. In het najaar starten de grondige renovatiewerken van het bestaande schoolgebouw, verdieping per verdieping. Nadien wordt de nieuwe sportzaal gebouwd, waarna de oude turnzaal en kapel afgebroken worden. Tenslotte komt er een nieuwe speelplaats in de plaats.

In 2023 zijn alle werken achter de rug. Om het volledige project financieel draagbaar te maken voor het schoolbestuur, de vzw Katholiek Onderwijs Brussel Annuntiaten (KatOBA), gaf de VGC eerder al een subsidie van 70.000 euro voor de tijdelijke huisvesting en een subsidie van 500.000 euro voor de nieuwe sportzaal, wat de totale investering van de VGC nu op 3.940.000 euro brengt.