Afdeling Groot-Bijgaarden van de Academie Sint-Agatha-Berchem verhuist naar Koekelberg

Publicatiedatum: 
28 september 2020
De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Sint-Agatha-Berchem kampt al een tijd met een groot lokalentekort, vooral nu zij in 2021 haar leslokalen in Groot-Bijgaarden moet verlaten. Daarom verhuist de Academie tijdelijk naar een deel van kinderdagverblijf ’t Zandkasteeltje, van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, op de Unesco-Campus in Koekelberg.
Piano

Om de lokalen voor te bereiden op de komst van de academie worden de elektriciteit, de verlichting en het sanitair vernieuwd. Er wordt ook gewerkt aan een verbeterde akoestiek en aan de toegankelijkheid van de lokalen. Zo kunnen de lessen samenspel, productie en slagwerk/drums er vanaf volgend jaar veilig en comfortabel plaatsvinden.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 300.000 euro in de renovatie van lokalen voor de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Sint-Agatha-Berchem. De werken worden uitgevoerd door GO! Scholengroep Brussel en zijn klaar tegen augustus 2021. Naast de academie van Sint-Agatha-Berchem, zal ook het deeltijds kunstonderwijs van het GO! de lokalen kunnen gebruiken. Ondertussen gaat de VGC het gesprek aan met de gemeente in functie van een definitieve oplossing voor de academie van Sint-Agatha-Berchem.