Activiteiten MOS Brussel voorjaar 2019

Publicatiedatum: 
07 januari 2019
MOS informeert en begeleidt scholen rond natuur- en milieueducatie (NME). Ontdek de verschillende activiteiten die MOS en de partners dit voorjaar organiseren voor scholen.
MOS logo

Wilt u van uw school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving maken? Neem een kijkje op de MOS-pagina voor meer informatie over de werking in Brussel. Of neem contact op met de Brusselse MOS-begeleider Jens Warrie via mos@vgc.be - T 02 210 63 90. 

Dinsdag 12 februari – Dikketruiendag

Ook dit schooljaar staat Dikketruiendag terug op de agenda. We trekken het wielervoorjaar twee weken vroeger dan normaal op gang en zetten het thema “Klimaatflandriens” centraal. Organiseer met uw school klimaatpeletons, registreer online en bespaar massa’s CO2! Campagnemateriaal (posters, Facebook-logo’s,…) vindt u hier.

Maandag 18 februari – Deadline aanvragen Pimp je Speelplaats

Pimp Je Speelplaats is een jaarlijks terugkerende subsidie van max. 4.000 euro, uitgereikt door MOS Vlaanderen en Departement Omgeving. Op 18 februari valt de deadline om een dossier in te dienen. De beste 20 dossiers worden dan door een jury geselecteerd en kunnen profiteren van dit budget om een groene(re) speelplaats aan te leggen. Het aanvraagformulier en de voorwaarden staan op www.pimpjespeelplaats.be. Contacteer zeker de MOS-begeleider voor tips.

Vrijdag 22 maart – Wereldwaterdag

Wereldwaterdag werd dit schooljaar in een nieuw jasje gestoken ism Protos & GoodPlanet. Nu ja, jasje… Dit jaar staat de T-shirt centraal als symbool. Wist u bijvoorbeeld dat er 2.700 liter water nodig is om één T-shirt te maken? Breng ongebruikte t-shirts binnen bij tweedehandswinkels of recycle versleten exemplaren en bespaar zo een massa bruikbaar water. Registreren, materiaal en meer info op www.wereldwaterdagatschool.be.

Donderdag 25 april – Buitenlesdag

Buiten lesgeven wint steeds meer aan interesse. Terecht, want naast een toffe activiteit, krijgen de leerlingen meer lichaamsbeweging en onthouden ze de leerstof beter. Noteer dus zeker in uw agenda en hou www.buitenlesdag.be in de gaten voor wedstrijden, didactisch materiaal en good practices.

Dinsdag 30 april – Bubble Festival

Hoezee, hoezee, het Bubble Festival is jarig! Al vijf jaar lang organiseert Leefmilieu Brussel een viermoment voor alle scholen die met natuur of milieu zijn bezig geweest dat schooljaar. Om dit jubileum nog wat specialer te maken, wordt het Bubble-festival dit jaar ook gecombineerd met een beurs van alle relevante educatieve partners en een netwerkmoment om uit te wisselen met andere Brusselse scholen, verzorgd door MOS. Meer info op deze link. Wilt u graag de werking van uw school voorstellen? Contacteer dan tinebelmans@coren.be.

Woensdag 15 mei – Openschooltuinendag

Net als vorig jaar stellen verschillende Vlaamse scholen hun (groene) speelplaats open voor geïnteresseerde bezoekers, om inspiratie op te doen of bij te leren over het proces. De lijst met scholen wordt binnenkort gepubliceerd op www.mosvlaanderen.be. Neemt u liever een kijkje in Brusselse scholen? Neem contact op met MOS Brussel en we zoeken een interessante partner op maat om mee uit te wisselen.

Maandag 2 tot zondag 9 juni – Week van de bij

Sinds vorig jaar is MOS ook een partner binnen de Week van de Bij. Ga naar www.weekvandebij.be voor meer info. Op zoek naar een leuk aanbod in Brussel? Neem contact op met vzw Apis Bruoc Sella, die de belangen van de Brusselse bijen behartigt in ons Gewest. Of breng met de klas een bezoekje aan een bijenkast.