Activiteiten MOS Brussel najaar 2019

Publicatiedatum: 
20 september 2019
MOS informeert en begeleidt scholen rond natuur- en milieueducatie (NME). Ontdek de verschillende activiteiten die MOS en de partners dit najaar organiseren voor scholen.
Logo MOS

Wilt u van uw school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving maken? Neem een kijkje op de MOS-pagina voor meer informatie over de werking in Brussel. Of neem contact op met de Brusselse MOS-begeleider(s) in het Onderwijscentrum Brussel via mos@vgc.be - T 02 210 63 90. 

MOS-Brussel en partners

U kunt een persoonlijke workshop aanvragen (op PV’s of pedagogische studiedagen) of een traject starten binnen de MOS thema’s (bv. outdoor education, klimaat, onderzoekend leren in de buitenruimte,… ). Meer informatie en voorbeelden vindt u op de algemene MOS-pagina.

Bubble - Leefmilieu Brussel

Elk jaar organiseert Leefmilieu Brussel verschillende workshops voor Nederlandstalige scholen. Meer info: www.bubble.brussels/nl/activiteiten.

GoodPlanet Challenges

  • 15 oktober: Eet lokaal! is... Kiezen voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit. Omdat producten die uit verre landen worden ingevoerd of in verwarmde serres worden gekweekt voor heel wat vervuiling en een hoog energieverbruik zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten en -fruit van bij ons lekkerder en geeft u zo de lokale producenten een duwtje in de rug. Meer info: www.goodplanet.be/nl/eet-lokaal
  • 21 november: Zero afval is... Verpakkingsafval, plastic en voedselverspilling vermijden. Door je lunch, vieruurtje en drankje mee te nemen in een brooddoos, koekendoosje en drinkfles. Omdat we te veel afval produceren, terwijl we een deel ervan heel eenvoudig kunnen vermijden. Meer info: www.goodplanet.be/nl/zero-afval
     

MOS Vlaanderen

Donderdag 3 oktober - Inspiratiedag BuBaO

Inspiratiedag van MOS Vlaanderen voor het buitengewoon basisonderwijs. Samen met BuBaO Sint Lodewijk in Kwatrecht (Wetteren), een rasechte MOS-ambassadeurschool, neemt MOS u een hele dag op sleeptouw. In drie workshops inspireren we u om met MOS-thema’s aan de slag te gaan in het buitengewoon onderwijs. 

  • Donderdag 3 oktober 2019, van 10.00 u. tot 15.00 u.
  • Locatie: Sint Lodewijk, Kwatrechtsesteenweg 168, 9230 Wetteren (vlakbij station van Kwatrecht)
  • Inschrijven: via deze link tot en met 26 september 2019

Dinsdag 5 november - Samen voor het klimaat

MOS ontwikkelde i.s.m. het gezelschap Trimuztache een toneelvoorstelling “Doe dan iets”. Deze wordt voor het eerst gespeeld voor MOS-scholen op 5 november in het Conscience-gebouw te Brussel. Na de voorstelling kunt u deelnemen aan enkele workshops waar concrete werkvormen rond klimaat worden voorgesteld door departement Omgeving en MOS. Meer info: www.lne.be/samen-voor-het-klimaat