Activiteiten MOS Brussel najaar

Publicatiedatum: 
22 augustus 2018
MOS helpt scholen om een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te creëren. Ontdek de verschillende activiteiten die MOS Brussel dit najaar organiseert.
MOS logo

KlimaatParaat: woensdag 24 oktober

Coren en MOS slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar om een vorming aan te bieden rond klimaat, energie en hoe hier op een goede manier mee om te gaan op de klas- en schoolvloer. Deze vorming is gericht naar het basisonderwijs. De vorming bestaat uit een kort stukje theorie, uitproberen van verschillende werkvormen en zelf aan slag gaan met een heuse energie-audit.

Meer info en inschrijven

Standaard workshops en trajecten

Scholen kunnen beroep doen op de basisbegeleiding van MOS. Om dit wat concreter te maken, heeft MOS een MOS-menu uitgewerkt met allemaal verschillende mogelijkheden van wat onze begeleiding allemaal kan inhouden, van eenmalige acties tot heuse jaartrajecten.

Meer info

GoodPlanet Challenges

In oktober en november zijn er twee actiedagen rond duurzaamheid.

  • 16 oktober: Eet lokaal!
    Omdat producten die uit verre landen worden ingevoerd of in verwarmde serres worden gekweekt voor heel wat vervuiling en een hoog energieverbruik zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten en -fruit van bij ons lekkerder en zo geeft u de lokale producenten een duwtje in de rug.
    Meer info
  • 22 november: Zero afval
    Verpakkingsafval vermijden door leerlingen hun lunch, vieruurtje en drankje mee te laten nemen in een brooddoos, koekendoosje en drinkfles. Omdat er te veel afval wordt geproduceert, terwijl een deel ervan heel eenvoudig vermeden kan worden. Voor verpakkingen zijn veel grondstoffen nodig en de verwerking van ons afval heeft heel wat negatieve gevolgen voor onze planeet.
    Meer info

Meer info

Contacteer dan de Brusselse MOS-begeleider Jens Warrie via mos@vgc.be - T 02 210 63 90 voor informatie over MOS of ondersteuning bij het uitwerken van een actie of project.