900 Educatieve Klasbakken voor Brusselse Scholen

Publicatiedatum: 
07 november 2018
Op woensdag 7 november werden de eerste Educatieve Klasbakken voorgesteld in basisschool ’t Overbeek in Ganshoren. De Educatieve Klasbak kan gebruikt worden als moestuinbak, kruidenbak of plantenbak. Deze Klasbakken zijn ontwikkeld en geproduceerd door Atelier Groot Eiland en FIX.
Persmoment Educatieve Klasbak

Met de Educatieve Klasbakken komen leerlingen op een speelse en actieve manier met ecologie en duurzaamheid in aanraking. In de mini-moestuin zien ze met eigen ogen hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten, fruit en kruiden echt te kunnen oogsten. Deze Klasbakken kunnen zowel gebruikt worden in de klas als buiten op de speelplaats.

Maar liefst 214 van de 250 Nederlandstalige scholen in Brussel dienden een aanvraag in. Dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Leefmilieu Brussel worden ze volledig gratis aangeboden. Deze actie wordt omkaderd door Milieuzorg Op School (MOS) die voor dit project een inspirerende methodiek ontwikkelde die de leerinhouden concreet en aanschouwelijk maakt en waarbij leerlingen een eigen inbreng hebben.

De Educatieve Klasbakken worden vervaardigd uit gerecycleerd en duurzaam hout bij Atelier Groot Eiland en FIX. De twee vzw’s zijn actief in de sociale economie en bieden kwetsbare doelgroepen een zinvolle werkervaring.

Op woensdag 7 november stelde Collegevoorzitter Guy Vanhengel, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, de eerste Educatieve Klasbakken voor in basisschool ’t Overbeek in Ganshoren. De leerlingen van het derde leerjaar, de leerkrachten en de MOS-begeleider plantten onder het toeziend oog van de medewerkers van Atelier Groot Eiland en FIX de eerste bloembollen en knoflook.

Fotogalerij 
Kinderen planten bloembollen
Educatieve Klasbak