630.000 euro voor renovatie van negen schoolrefters

Dankzij een subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) worden negen schoolrefters van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel gerenoveerd en omgetoverd tot gezellige eetplekken. De VGC investeert in totaal 633.237 euro.

Via de oproep ‘Renovatie schoolrefter’ moedigt de VGC Nederlandstalige scholen in Brussel aan om hun schoolrefters anders in te richten en te renoveren. Deze ruimtes dienen als eetzaal tijdens de lunchpauze, maar ook als geschikte leer- en werkplekken.

De renovaties zijn gepland voor het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Pieters-Woluwe, basisschool Floréal in Ukkel, Buitengewoon basisonderwijs Vila’Ket in Neder-Over-Heembeek, basisschool Wonderwoud in Oudergem, Lutgardiscollege in Oudergem, basisschool Veeweide in Anderlecht, basisschool Maria Assumpta Donderberg in Neder-Over-Heembeek, Middelbare Steinerschool Brussel in Etterbeek en basisschool Sint-Ursula in Laken. Elk renovatieproject zal een unieke uitstraling krijgen die niet alleen past bij de schoolcultuur, maar die ook tegemoetkomt aan de wensen en behoeften van de leerlingen en leerkrachten, 

Met deze investering bouwt de VGC verder op het succes van het project, waarbij al 37 schoolrefters werden gerenoveerd met een totale subsidie van 2.200.041 euro.