5 oktober - Dag van de Leerkracht

Publicatiedatum: 
04 oktober 2019
Voor de 9e keer zette de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) de leerkrachten van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel in de bloemetjes tijdens de ‘Dag van de leerkracht’. Alle schoolteams kregen op school een mand met chocolade en koekjes. Minister Sven Gatz, bij de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, ging bij basisschool Papageno op bezoek om de leerkrachten persoonlijk te bedanken voor hun inzet.
Leerkrachten Papageno krijgen cadeaumand

In basisschool Papageno in Evere werden de leerkrachten gisteren extra in de watten gelegd. De leerlingen bedankten er samen met Jeugd en Muziek Brussel alle juffen en meesters. De onderwijsondersteuners van het Onderwijscentrum Brussel (OCB) deden het toezicht tijdens de middagpauze. Intussen schoven de leerkrachten samen met minister Gatz aan tafel voor een gesprek over het reilen en zeilen op een school. De leerkrachten kregen zo de kans om actuele thema’s aan te snijden: meertaligheid, behoud van leerkrachten, veranderende leerlingenpopulatie en andere uitdagingen waar leerkrachten mee geconfronteerd worden.

De VGC zet met het OCB sterk in op het ondersteunen van schoolteams. Dit schooljaar tekenden al meer dan 150 scholen in op het ondersteuningsaanbod. De ondersteuning kan gaan over verschillende thema’s, zoals meertaligheid, ouderbetrokkenheid of aanvangsbegeleiding. Voor nieuwe leerkrachten is er het ‘Pas voor de klas’-pakket met praktische tips over lesgeven in Brussel en praktijkverhalen.

Fotogalerij 
Leerlingen bedanken leerkrachten Papageno
Minister Gatz overhandigt cadeaumand
Muzikanten
Minister Gatz luncht met schoolteam Papageno