468.000 euro voor ICT-materialen in 27 basisscholen

Publicatiedatum: 
03 maart 2020
27 Nederlandstalige basisscholen in Brussel ontvangen samen 467.946 euro om te investeren in ICT-materialen zoals digitale schoolborden, laptops of tablets. Deze middelen werden toegekend aan een tweede reeks ingediende dossiers.
leerling met tablet

In december vorig jaar kreeg een eerste reeks van 82 Nederlandstalige scholen een subsidie voor ICT-materialen. In totaal heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) het afgelopen jaar al voor meer dan twee miljoen euro ICT-subsidies toegekend.

Met deze subsidies ondersteunt de VGC de basisscholen om alle leerlingen te helpen digitale basisvaardigheden te verwerven. De ICT-materialen zullen de leerlingen helpen om de eindtermen te behalen gebruik te maken van laptops en andere digitale toestellen, media en werkwijzen.

De scholen konden kiezen voor de aankoop of leasing van digitale schoolborden, laptops, tablets of een combinatie van deze leermiddelen ter waarde van maximaal 20.000 euro per school. Voor de inhoudelijke en technische begeleiding van deze materialen kunnen de scholen terecht bij het Onderwijscentrum Brussel en STARTPROjecten.