200 kinderen starten het schooljaar in een nieuwe modulaire school in Molenbeek

Publicatiedatum: 
08 september 2016
Op 1 september opende gemeentelijke basisschool Windekind feestelijk het nieuwe schooljaar. 200 leerlingen mochten hun intrek nemen in moderne klassen van een tijdelijke modulaire school dankzij de steun van de VGC.
openingsfeest Windekind: kinderen en leerkrachten (foto Bert Cornelis)

Voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie is de capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel een speerpunt in het onderwijsbeleid. Daarom besliste de VGC in 2013 om haar steun te verlenen aan de bouw van een nieuwe basisschool voor ‘Windekind’ in Sint-Jans-Molenbeek. Op die manier wil ze de capaciteit van bestaande scholen verdubbelen en noodzakelijke plaatsen creëren om de kinderen van Molenbeek kwaliteitsvol onderwijs te laten volgen.

In afwachting van de bouw van een nieuwe school en door de verouderde staat van de bestaande gebouwen, werden de kinderen ondergebracht in een nieuwe modulaire infrastructuur. Deze tijdelijke modulaire school werd op enkele maanden tijd afgewerkt, met een financiële en logistieke investering van de VGC en in nauwe samenwerking met de gemeente en het schoolteam.

Een bedrijf gespecialiseerd in modulaire klassen installeerde de nieuwe modules op een terrein van de gemeente vlakbij de bestaande school. De lokalen zijn goed geïsoleerd, hebben dubbel glas en voldoen aan alle technische en veiligheidsnormen.

De school telt 62 modules van 18 m², goed voor een totale oppervlakte van 1116 m². Er zijn vier klassen voor de kleuterschool, zes klassen voor de lagere school, vier zorglokalen, een polyvalente zaal, lokalen voor administratieve diensten, een lerarenlokaal , technische lokalen, een berging en sanitaire voorzieningen. De VGC investeerde bijna 1 miljoen euro in het project.

Fotogalerij 
foto van het openingsfeest (foto Bert Cornelis)
foto van het openingsfeest: affiche (foto Bert Cornelis)
foto van het openingsfeest (foto Bert Cornelis)