2 maanden speelplezier op de VGC-speelpleinen

Publicatiedatum: 
30 augustus 2019
De zomereditie van de speelpleinen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in samenwerking met de scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel waren een succes!
Infographic zomervakantie 2019

Kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar uit het Nederlandstalig onderwijs konden deze zomer opnieuw terecht op de VGC-speelpleinen voor een gevarieerde en kwalitatieve vakantie. De voorbije 9 weken waren er 33 speelpleinen actief, verspreid over 13 Brusselse gemeenten.

850 (hoofd)animatoren sloegen de handen in elkaar en zorgden elke dag vol enthousiasme voor een uitdagend activiteitenaanbod. Leuke en gekke spelletjes, verkleedpartijen, dansen en zingen, toneeltjes of op ontdekking binnen en buiten Brussel, … Te veel om op te noemen! In totaal genoten 4314 kinderen van een onvergetelijke vakantie op de speelpleinen.

Op 18 juli en 9 augustus trokken de kinderen van de VGC-speelpleinen allemaal samen naar het dierenpark Planckendael voor een heus avontuur. Naast een tocht door het park, konden de groepen op de evenementenweide terecht om samen te spelen.

Bedankt aan alle organiserende scholen, animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten en iedereen die zich mee heeft ingezet om er weer een fantastische speelpleinzomer van te maken. Dankzij jullie kunnen de ketjes met leuke vakantieverhalen starten aan het nieuwe schooljaar!
 

Meer informatie

www.vgcspeelpleinen.be