19 projecten geselecteerd in derde editie van Bruss-It, voor stadsmakers met goesting

Publicatiedatum: 
12 juni 2018
Negentien burgerprojecten die inzetten op gemeenschapsvorming in de publieke ruimte krijgen dit jaar van de VGC binnen de projectoproep Bruss-It een subsidie tot 15.000 euro. Het gaat over projecten die ontmoetingen en uitwisselingen stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen, sociale en culturele interventies op publieke plekken. Ook een aantal scholen krijgen de kans om samen met hun partners van hun wijk een betere plek te maken:
Affiche Bruss-it
  • Met ‘Tout-koer’ wil Globelink jongeren van 16 tot 18 jaar de kans te geven om hun schoolspeelplaats om te vormen tot een ontmoetingsruimte. Door hen te laten experimenteren met de speelplaats als onderbenutte open ruimte in de grootstad maakt Globelink connectie tussen verschillende jongeren, scholen en buurtbewoners mogelijk.
  • Met ‘Een zebra op mijn pad’ wil oudervereniging Sjazor onderzoeken hoe de leerlingen van Sint-Joost-aan-Zee de publieke ruimte op hun dagelijkse weg naar school beleven. Aan de hand van verschillende workshops en ateliers, zowel in de school als in de publieke ruimte, komen de kinderen tot suggesties ter verbetering van de publieke ruimte rond de school. Deze voorstellen worden ook als aanbevelingen overhandigd aan het beleid, ter inspiratie voor de komende beleidsperiode.
  • SenseIT – een samentrekking van Sensei (leraar) en IT – is een intergenerationeel project van het Lutgardis-college dat de Oudergemse jeugd en senioren samen wil brengen en daarbij de kennis van jongeren wil inschakelen om senioren te ondersteunen bij het gebruik van computers, tablets en smartphones en dit in een gedeelde ruimte. De senioren kunnen op hun beurt kennis en (sociale) vaardigheden aan de scholieren aanleren.

Alle projecten vind je terug op www.vgc.be/bruss-it/projecten-2018.