1,75 miljoen euro van de VGC voor een eigen plek voor basisschool Sint-Juliaan in Oudergem

Publicatiedatum: 
24 juli 2020
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie van1,75 miljoen euro om de capaciteit van basisschool Sint-Juliaan in Oudergem uit te breiden en te verhuizen naar een ander gebouw op dezelfde site.
Gevelbord met N-logo

Basisschool Sint-Juliaan in de Sint-Juliaanskerklaan in Oudergem zit momenteel in een gebouw dat ze deelt met haar Franstalige zusterschool. Om de toekomst van de school te verzekeren en om bijkomende capaciteit bij te maken, zal de school verhuizen naar een eigen gebouw, een oud kloostergebouw op dezelfde site. De ombouw van kloostergebouw naar schoolinfrastructuur vraagt grote renovatie- en nieuwbouwwerken, die worden geraamd op bijna 5 miljoen euro.

De VGC en de Vlaamse Gemeenschap investeren beiden in dit project, de VGC met 1.750.000 euro. Hierdoor kan het klooster grondig gerenoveerd en uitgebreid worden met voldoende grote klaslokalen, een refter, een eigen sportzaal en een nieuwe speelplaats.

Dankzij deze samenwerking zal de school over een eigen, ruime schoolinfrastructuur en turnzaal beschikken. Bovendien zal de school niet enkel de bedreigde plaatsen kunnen behouden, maar ook kunnen uitbreiden met 64 plaatsen, zodat er in totaal 240 leerlingen basisonderwijs school kunnen lopen.