Schoolrefter: Vrije basisschool Parkschool in Vorst

De refter van Vrije basisschool Parkschool in Vorst straalt nu in een nieuw jasje dankzij een complete renovatie. Met steun van het project 'Renovatie schoolrefter' van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en een financiële injectie van 80.000 euro, heeft de school de refter omgetoverd tot een oase van rust en gezelligheid voor de leerlingen.

De vernieuwde ruimte is niet alleen bedoeld om te eten; het is nu een veelzijdige omgeving geworden. Naast de eettafels is er een leesplek gecreëerd, worden er turnmomenten georganiseerd en is er zelfs een speciale speelhoek voor de oudere leerlingen. Door de renovatie zijn deze zones nu duidelijk van elkaar gescheiden, waardoor de leerlingen een overzichtelijke plek hebben om te genieten van hun maaltijden.

Een bijzondere aandacht ging uit naar het verminderen van lawaaihinder, en de akoestiek is dan ook zorgvuldig aangepakt. Zo kunnen de leerlingen niet alleen genieten van een smakelijke maaltijd, maar ook in alle rust en comfort deelnemen aan andere activiteiten in deze vernieuwde, bruisende refter.