Schoolrefter: Basisschool Instituut Maria Onbevlekt in Anderlecht

Op 3 mei 2024 opende Basisschool Instituut Maria Onbevlekt in Anderlecht vol trots haar nieuwe refter. Dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie onderging deze ruimte een complete transformatie, nu omgetoverd tot een eigentijdse eetzaal.

De schoolrefter is nu meer dan alleen een plek om te eten; het is een echt restaurant geworden. Met verschillende zones kunnen leerlingen kiezen waar ze zitten op basis van hun voorkeur: een levendige plek voor diegenen die graag babbelen, of juist een rustige hoek voor degenen die liever in stilte genieten van hun maaltijd. Leerlingen hebben nu ook de mogelijkheid om zelfstandig op te ruimen en te sorteren, en ze hebben de vrijheid om te kiezen wanneer ze naar buiten willen gaan.

Om deze transformatie mogelijk te maken, heeft de school geïnvesteerd in nieuwe uitrusting, variërend van tafels en stoelen tot scheidingswanden en speciaal meubilair voor het opruimen en sorteren. Daarnaast zijn er schrijnwerken uitgevoerd om eettabletten langs de muren te creëren, waardoor de ruimte praktisch en efficiënt wordt benut. En als kers op de taart is de hele ruimte ook nog eens fris en kleurrijk geschilderd.

Met deze vernieuwde refter biedt Basisschool Instituut Maria Onbevlekt haar leerlingen niet alleen een plek om te eten, maar ook een omgeving waarin ze kunnen genieten, ontspannen en sociaal kunnen zijn.