BuitenSpel: Vrije Basisschool Maria Assumpta Donderberg in Neder-Over-Heembeek

Basisschool Maria Assumpta Donderberg in Neder-Over-Heembeek heeft haar speelplaats een complete transformatie gegeven met de hulp van het project 'BuitenSpel' van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Voorheen bestond de speelplaats voornamelijk uit beton, maar de school had een sterke wens om de natuur naar binnen te brengen. Daarom is er gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen om de speelplaats verder af te werken. Er zijn spelelementen geïnstalleerd die zowel creatief zijn als de kinderen de mogelijkheid geven om te bewegen of juist rust te vinden.

Een van de toevoegingen is een charmant kabouterhuisje waar kinderen rustig een boek kunnen lezen of gezellig samen kunnen zitten. Daarnaast is er een uitdagend klimrek geplaatst voor de avontuurlijke spelers, en er is zelfs een actievere ruimte gecreëerd waar kinderen kunnen sporten en bewegen.

Dankzij deze renovatie heeft de speelplaats van Basisschool Maria Assumpta Donderberg nu een diversiteit aan speelmogelijkheden en een natuurlijke uitstraling waar de kinderen van kunnen genieten.