BuitenSpel: Lagere school Sint-Karel in Sint-Jans-Molenbeek

Basisschool Sint-Karel in Sint-Jans-Molenbeek heeft haar speelplaats volledig vernieuwd met behulp van het project 'BuitenSpel' van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

De oorspronkelijke speelplaats was te klein voor het aantal leerlingen, dus was het nodig om de speelruimte te verdubbelen door middel van heraanleg en de integratie van nieuwe speelzones. Om dit te bereiken, werd een deel van de buitenruimte van het kinderdagverblijf gebruikt.

Een belangrijk aspect van het project is het contact met groen en natuur in de hoofdstad. De school heeft een educatieve groenzone gecreëerd waar tuinieren een prominente plek heeft gekregen. Daarnaast zijn er meer zitbanken en picknicktafels op de speelplaats geplaatst om interactie tussen de kinderen te bevorderen. Voor leerlingen die energie kwijt willen, is er een actievere zone waar ze hun evenwicht kunnen testen. En voor leerlingen die zich in conflictsituaties bevinden, is er een aparte zone waar ze zich even kunnen terugtrekken.

Dankzij deze renovatie heeft Basisschool Sint-Karel nu een ruimere en veelzijdige speelplaats die zowel groene elementen als verschillende speelzones integreert. Dit zorgt voor een stimulerende en harmonieuze omgeving waarin leerlingen kunnen genieten, leren en met elkaar kunnen omgaan.