BuitenSpel: GO! Basisschool De Iris in Ukkel

Basisschool De Iris in Ukkel heeft besloten om haar school te verbouwen en uit te breiden, inclusief een volledige renovatie van de speelplaats. Als gevolg van deze verbouwing werd het BuitenSpelproject in twee fasen uitgevoerd. In 2018 werd het eerste deel van de renovatie van de speelplaats voltooid en werd een voormalige groene strook omgetoverd tot een fantastisch speelbos.

Vandaag de dag kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in het speelbos, waar ze allerlei spannende spelelementen kunnen ontdekken. Er is een duikelrek geplaatst en een evenwichtsbalk om hun balans te testen. Voor degenen die liever wat rustiger willen spelen, zijn er ook knusse plekjes gecreëerd waar ze kunnen ontspannen.

Naast de speeltoestellen is er zelfs een kippenhok in het speelbos geplaatst, waardoor de school de natuurlijke omgeving zo dicht mogelijk bij de kinderen heeft gebracht.

In de tweede fase van het project, die in 2020 startte, werd de rest van de speelplaats aangepakt. De volledige speelplaats is nu een plek geworden waar kinderen tot rust kunnen komen. Er zijn diverse materialen en activiteiten beschikbaar waar ze zich kunnen ontspannen. De school heeft er alles aan gedaan om de natuurrijke omgeving zo goed mogelijk bij de kinderen te brengen.

Het aanbod op de speelplaats is zeer gevarieerd om aan de behoeften van alle kinderen te voldoen. Er is een actieve zone met een sportpiste, een sociale zone met gezellige dialooghuisjes en een zitput, en een rustige zone met comfortabele zitmodules en boomstammen in het speelbos. Hierdoor is er voor ieder wat wils op de vernieuwde speelplaats van Basisschool De Iris.