BuitenSpel: Gemeentelijke basisschool Paviljoen in Schaarbeek

De Gemeentelijke basisschool Paviljoen in Schaarbeek heeft haar speelplaats volledig getransformeerd dankzij het BuitenSpel project, gesteund door een subsidie van 100.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Na de bouw van hun gloednieuwe schoolgebouw, stond de speelplaats nog op het renovatielijstje. Wat ooit een kale asfaltvlakte was, is nu grondig aangepakt en opnieuw ontworpen dankzij BuitenSpel. De vernieuwde speelplaats is ontworpen om interactie tussen kinderen te bevorderen en biedt een breed scala aan speelmogelijkheden.

De speelplaats is opgedeeld in verschillende zones, elk met een eigen focus. Er is een sportzone waar leerlingen zich kunnen uitleven, terwijl de rustige zones ruimte bieden voor denkspelletjes en creatieve activiteiten. In de multifunctionele zones vind je een zandbank en ruimte voor natuurbeleving. De school heeft er bewust voor gekozen om een moestuin te integreren in de nieuwe speelplaats. Dit brengt de leerlingen dichter bij de natuur, omdat ze medeverantwoordelijk zijn voor het onderhoud ervan.

Voor en na