BuitenSpel: Basisschool 'Onze-Lieve-Vrouw' in Evere

Basisschool 'Onze-Lieve-Vrouw' in Evere heeft haar speelplaats gerenoveerd. Hiervoor schijfde ze zich in voor het programma BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie die in 2020 een subsidie heeft goedgekeurd voor de heraanleg van de buitenruimte.

De speelplaats is voortaan de plek om verveling en ruw spel tegen te gaan. De leerlingen van de school beschikken over een gamma aan mogelijkheden voor buitenspel. Tijdens het samen spelen worden leerlingen gestimuleerd om samen te werken, rekening te houden met elkaar, elkaar te helpen en elkaar te waarderen.

Bij de inrichting van de speelplaats werd er rekening gehouden met de eigenheid van elk kind en werd de speelplaats ook zo ingericht. Zo kunnen de actief ingestelde kinderen impulsief en ongeremd spelen en biedt de speelplaats ruimte voor actieve spelvormen. Daarnaast biedt de speelplaats ook ruimte voor passieve activiteiten. Kinderen die liever tot rust willen komen of gewoon willen kijken naar het schouwspel kunnen in een eigen hoekje genieten van het kijken en luisteren naar anderen. Creatief ingestelde kunnen aan het werk in de zandbak of op het podium.