BuitenSpel: atheneum GO! for Business in Sint-Jans-Molenbeek

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie via het subsidieprogramma 'BuitenSpel' heeft het atheneum GO! for Business in Sint-Jans-Molenbeek de buitenruimte onder handen genomen en volledig gerenoveerd.

De school had als doel om de speelplaats te transformeren tot een plek die voldoet aan de behoeften van alle leerlingen, rekening houdend met de onenigheden die er voorheen waren tussen leerlingen onderling. In nauwe samenwerking met de leerlingen werd er een gezamenlijke visie ontwikkeld voor de speelplaats. Het resultaat is een gevarieerd aanbod aan activiteiten en inrichting, waaronder voldoende rustpunten, actieve zones voor sport en beweging, en een naadloze integratie van de natuurlijke omgeving op de speelplaats. Bovendien kan de ruimte ook dienen als buitenklas.

De vernieuwde buitenruimte van het atheneum GO! for Business is nu een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Dankzij de inzet van de school en de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie kunnen leerlingen genieten van een speelplaats die niet alleen tegemoetkomt aan hun behoeften, maar ook een inspirerende en leerrijke omgeving biedt.