BuitenSpel: Sint-Guido-Instituut in Anderlecht

De voormalige speelplaats van het Sint-Guido-Instituut was beperkt in speelruimte. Met behulp van BuitenSpel kon de school haar buitenruimte in 2019 volledig renoveren.

Het was de wens van de leerlingen om onder meer bewegingsmogelijkheden te voorzien maar ook plekken om even tot rust te komen of muziek te beluisteren. Om aan deze en andere vragen tegemoet te komen werd de speelplaats in verschillende zones ingedeeld. Ook werd er vooraan een nieuw stuk voortuin ingericht als buitenspeelruimte. Zo is er op dit nieuwe stuk speelplaats plek gemaakt voor onder meer fitnestoestellen en een zone voor balspelen zodat de leerlingen voldoende lichaamsbeweging hebben.

Op de bestaande speelplaats werd de ruimte pedagogisch heringericht. Zo is er onder meer een zone met een moestuin om meer groen te integreren en werd er ruimte gecreëerd voor het sorteren van afval. Daarnaast is er een zone met een amfitheater waarin een leeshoek werd geïntegreerd. Dit theater zal ook gebruikt worden voor allerlei andere artistieke activiteiten.

De buitenruimte zal toegankelijk worden gesteld aan speelpleinen, jeugdbewegingen en andere jeugdinitiatieven.