BuitenSpel: GO! basisschool De Kleine Geuzen in Jette

De voormalige speelplaats van basisschool De Kleine Geuzen in Jette was verouderd en had een aantal pijnpunten zoals losliggende tegels en onvoldoende afwatering. Er was weinig variatie in de spelmogelijkheden. Met behulp van BuitenSpel heeft de school in 2019 haar speeloppervlakte vergroot door alle ruimte optimaal te benutten.

De school vertrok vanuit de visie dat spelen en bewegen belangrijk zijn voor het welbevinden en de ontwikkeling van de leerlingen zowel binnen als buiten de klas.

Op de nieuwe buitenruimte is het voortaan mogelijk buiten de lokalen les te geven. Er zijn diverse zones ontwikkeld waar de kinderen verschillende vaardigheden kunnen oefenen en zich kunnen uitleven. Zo is er onder meer een sportzone gemaakt waarin de kinderen competitiesporten kunnen spelen. Ook is er een ruimte waar motorische spelen mogelijk zijn zoals klauteren of het evenwicht bewaren. Daarnaast kunnen de kinderen terecht in een rustige zone, een fantasiespelzone en een natuurzone. In deze laatste zone kunnen de kinderen in de moestuin van de school.

Het Onderwijscentrum Brussel heeft bij dit project inhoudelijke ondersteuning gegeven om te komen tot een optimale benutting van de speelplaats met voldoende uitdaging voor alle leerlingen.