BuitenSpel: GO! Basisschool De Iris in Ukkel

Basisschool De Iris verbouwt haar school in functie van uitbreiding en zal hierbij ook haar speelplaats volledig renoveren. Omdat tijdens de verbouwingswerken de speelplaats niet beschikbaar is, heeft de school de werken aan de buitenruimte opgesplitst in twee delen. Zo werd in een eerste fase in 2018 een voormalige groene strook omgebouwd tot een speelbos.

Vandaag kunnen de kinderen zich uitleven in het speelbos. Ze kunnen zich volledig laten gaan op verschillende uitdagende spelelementen. Zo werd er een duikelrek geplaatst en kunnen de kinderen hun evenwicht uittesten op de evenwichtsbalk. Wie het graag rustiger heeft, kan terecht in enkele rustige hoekjes.

In het speelbos werd er ook een kippenhok geplaatst. De school heeft zo de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk tot bij de kinderen gebracht.

In een volgende fase wordt het overige deel van de speelplaats volledig gerenoveerd.