BuitenSpel: GO! atheneum Emanuel Hiel in Anderlecht

Het Koninklijk Atheneum Emanuel Hiel heeft haar nieuwe buitenruimte op 24 mei 2019 in gebruik genomen. Het volledige sportveld werd vernieuwd, onder meer dankzij het project BuitenSpel. Vandaag heeft de school één groot sportveld dat voorzien is van verschillende actieve uitdagingen.

Er is een omnivalente zone aanwezig met calisthenics modules (dit is fitnessen zonder toestellen en met het eigen lichaamsgewicht) en zitbankjes. De verdeling van het sportveld in twee velden maakt het mogelijk met een groter aantal leerlingen wedstrijden voetbal, basketbal, handbal of hockey te spelen. Deze sportmodaliteiten zorgen voor een gevarieerde keuze aan sportieve mogelijkheden waarbij iedereen kan ontspannen op zijn manier. De leerlingen kunnen voor elkaar supporteren, zelf deelnemen of scheidsrechter zijn.

Het terrein wordt na de schooluren opengesteld voor de buurt en verenigingen en wordt gebruikt in het kader van naschoolse activiteiten of vakantie-aanbod. Ook de VGC-speelpleinen maken gebruik van de infrastructuur.