BuitenSpel: Basisschool Instituut van de Ursulinen in Koekelberg

Basisschool Instituut van de Ursulinen in Koekelberg heeft in 2019 haar speelplaats gerenoveerd met behulp van het project BuitenSpel. De buitenruimte werd omgebouwd tot een kindvriendelijke omgeving. Op 4 april 2019 werd de speelplaats officieel ingehuldigd.

De speelplaats van de school was verouderd. De ondergrond en het buitenmeubilair waren aan vervanging toe. De speelplaats werd volledig gerenoveerd en is vandaag een terrein waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, zowel voor de kinderen die zich willen uitleven als zij die een rustpunt zoeken.

Er werd vooral ingezet op motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en milieuzorg op school. Zo werd er een uitdagende inrichting voorzien met onder meer een evenwicht- en klimparcours en een voetbalveld. Ook een fietsparcours werd aangelegd. Daarnaast kunnen kinderen elkaar ontmoeten in een rustig hoekje. Elk inrichtingselement heeft verschillende spelmogelijkheden waarbij de materialen gekozen zijn in functie van duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de nieuwe speelplaats