Ondersteuning

118 resultaten gevonden
De speelplaats van De Beverboom was niet voorzien op actief en ontdekkend spelen en leren. De buitenruimte werd daarom opgefrist met behulp van het project BuitenSpel. Hiervoor kon de school rekenen op een subsidie van 91.723 euro.
Basisschool het Rad/De Asters heeft haar ouderwetse, saaie, betonnen speelplaats omgebouwd tot een creatieve en uitdagende plek met veel speel- en leerkansen. De school kon voor de renovatie rekenen op een subsidie van bijna 92.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Ontdek wat Databuzz voor jou school kan betekenen.
Ontdek wat Jeugd en Muziek Brussel voor jouw school kan betekenen.
Ontdek wat Debateville voor jouw school kan betekenen.
Ontdek wat Natuurpunt CVN voor jouw school kan betekenen.
Op Campus Spoor West werden nieuwe speelplaatsen ingehuldigd voor Spes, een basisschool voor Buitengewoon Onderwijs, voor de Cardijnschool, een school voor Buitengewoon Secundair onderwijs, en voor het Sint-Guido-Instituut, een grote middelbare school. Via het project BuitenSpel investeerde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) 300.000 euro in de multifunctionele inrichting van de drie speelplaatsen.
De speelplaats van basisschool Carolus Magnus werd volledig gerenoveerd dankzij een Buitenspel-subsidie van bijna 100.000 euro van de VGC. Het schoolteam, de leerlingen en de ouders sloegen de handen in elkaar en werkten met advies van het Onderwijscentrum Brussel de visie uit voor de speelplaats. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van spelkoffers en speelzones, die de fantasie van de kinderen prikkelen en hen uitdagen om samen te spelen en te leren.
Scholen die samen met externe partners activiteiten organiseren voor hun leerlingen, kunnen hier een subsidie voor aanvragen.
De gemeentelijke basisschool Van Asbroeck in Jette heeft met behulp van de subsidie BuitenSpel haar speelplaats volledig gerenoveerd. Op 14 december 2019 werd de nieuwe buitenruimte feestelijk ingehuldigd.

Pages