Nieuwsberichten

269 resultaten gevonden
 • Perspective.brussels lanceert twee projectoproepen tegen schoolverzuim

  08/04/2021
  De Dienst Scholen van perspective.brussels lanceert twee projectoproepen die schoolverzuim in het Brussels Gewest moeten helpen bestrijden.
 • 27 - 28 mei: Digitale Opleidingsbeurs

  02/04/2021
  Op donderdag 27 en vrijdag 28 mei 2021, van 9u-16u, organiseert Tracé Brussel vzw de digitale opleidingsbeurs ‘Ik zoek, ik vind’. Ken je of begeleid je zelf werkzoekenden? Via een online platform met digitale standen ontdekken jullie op de beurs het Nederlandstalige aanbod van beroepsopleidingen en begeleiding naar werk.
 • Math Clubs en coachingtraject voor leerlingen secundair

  29/03/2021
  PEP! vzw organiseert Math Clubs en coaching voor leerlingen in het secundair onderwijs. Zij kunnen bij PEP! aankloppen voor extra ondersteuning na de schooluren via peer-to-peer learning en coaching door rolmodellen.
 • Bassisscholen Sint-Pieterscollege Jette en Sint-Martinus Molenbeek breiden uit

  26/03/2021
  Voor de uitbouw van de basisschool van het Sint-Pieterscollege in Jette voorziet de VGC in 2.850.000 euro voor de renovatie en opbouw van een voormalige fitnesszaal tot schoolgebouw. Voor de financiering van de verdubbeling van de basisschool Sint-Martinus in Molenbeek besliste het college een subsidie van 1.500.000 euro toe te kennen. Naast deze infrastructuurdossiers voor schooluitbreidingen maakte het college ook nog voor twee scholen subsidies vrij voor tijdelijke huisvestingen.
 • Nieuwe speelplaats voor GO! basisschool Kasteel Beiaard in Neder-Over-Heembeek

  26/03/2021
  GO! basisschool Kasteel Beiaard in Neder-Over-Heembeek kan dankzij een BuitenSpel-subsidie van 100.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) haar speelplaats vernieuwen.
 • VGC investeert 1 miljoen euro in Nederlands in Brussel

  17/03/2021
  De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft met het Huis van het Nederlands Brussel (het Huis) een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de komende vijf jaar. Het Huis ontvangt meer dan een miljoen euro om het Nederlands in Brussel te ondersteunen bij een volwassen doelpubliek. Daarnaast leren natuurlijk ook nog tienduizenden kinderen en jongeren van wie de thuistaal niet het Nederlands is, Nederlands op de Nederlandstalige scholen in het Brussels gewest.
 • #leerkrachtBXL zet straffe Brusselse leerkrachten in de kijker

  15/03/2021
  Erhan Demirci en Damya Laoui getuigen over de leerkracht die voor hen hét verschil maakt(e). Ken jij ook een straffe leerkracht in Brussel? Deel jouw verhaal op www.leerkrachtbxl.be.
 • Kaap van 50.000 leerlingen gerond in het Brussels Nederlandstalig Onderwijs

  11/03/2021
  De februaritelling van het aantal leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, heeft een nieuwe opmerkelijke stijging opgeleverd, die voor het eerst boven de 51.000 kinderen en jongeren uitkomt, een groei met 2,8% in vergelijking met vorig schooljaar.
 • Nederlandstalige scholen in Brussel krijgen betere tolkenondersteuning

  10/03/2021
  Brusselse Nederlandstalige scholen kunnen voortaan tolken van vzw Brussel Onthaal inschakelen om vlotter gesprekken met ouders te kunnen houden. De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt hiervoor een budget vrij van 11.000 euro. De scholen krijgen dan van Brussel Onthaal een voordeeltarief van 5 euro per uur. Door de communicatie met ouders te versterken, verbetert de begeleiding van de leerlingen, zowel thuis als op school.
 • Teach For Brussels breidt project zij-instromers uit

  09/03/2021
  Het project ‘Teach for Brussels’ heeft tijdens haar eerste jaar actief bijgedragen aan het verminderen van het lerarentekort in het secundair onderwijs in Brussel. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt daarom opnieuw een subsidiebedrag uit van 120.000 euro voor het project. Daarbovenop wordt het komende jaar onderzocht of het project kan worden uitgebreid naar het lager onderwijs. Dit gebeurt in samenwerking met het Onderwijscentrum Brussel, de Erasmushogeschool Brussel en Odisee Brussel.

Pages