Nieuwsberichten

208 resultaten gevonden
 • Brusselse zomerschool van start als Talen-t-Boost

  06/07/2020
  De Brusselse zomerschool gaat vanaf 6 juli van start onder een nieuwe naam: Talen-t-Boost. Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseert al meer dan 15 jaar een zomerschool voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar. Dit jaar nemen ook andere kinderen die extra taalstimuleringskansen kunnen gebruiken deel. In totaal zijn er 108 kinderen ingeschreven.
 • Scholen op St.Michel- en Gallaitsite openen op 1 september

  03/07/2020
  Ondanks de vertraging van de werkzaamheden tijdens de lockdown en problemen met de aanvoer van bouwmaterialen door de impact van de maatregelen tegen de corona-epidemie, zullen de nieuwe schoolgebouwen op de St-Michel- en de Gallaitsite op 1 september in gebruik genomen worden. Als de gebouwen helemaal afgewerkt zijn, is er plek voor 2.400 leerlingen.
 • Bedankt schoolteams!

  01/07/2020
  Bij de gesprekken op school, via de virtuele sessies en de online enquête gaven jullie enthousiast jullie mening over de toekomst van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Jullie inbreng over thema’s zoals ouderbetrokkenheid, leerkrachtentekort, schoolinfrastructuur… was bijzonder waardevol.
 • Vijf nieuwe speelplaatsen dankzij BuitenSpel

  25/06/2020
  De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) subsidieert vijf schoolspeelplaatsen in het kader van het project BuitenSpel. In totaal gaat het om een investering van 481.301 euro.
 • Laat uw werkzoekende laatstejaars zich inschrijven bij Actiris en/of VDAB

  15/06/2020
  Het einde van het schooljaar nadert. Jongeren die willen gaan werken na dit schooljaar, moeten zich inschrijven als werkzoekende. Dat kan bij Actiris, de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling, of bij de VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding.
 • ‘Klas in Actie’ brengt extra activiteiten naar de klas

  04/06/2020
  Met het nieuwe subsidiereglement ‘Klas in Actie’ van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) kunnen Nederlandstalige scholen in Brussel extra educatieve activiteiten organiseren voor hun leerlingen. De VGC voorziet hier elk schooljaar 650.000 euro voor.
 • VGC investeert in zeven nieuwe speelplaatsen

  28/05/2020
  Met een recordbedrag van 690.000 euro geeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) groen licht voor de herinrichting van zeven nieuwe speelplaatsen.
 • De Vlaamse Gemeenschap lanceert drie nieuwe subsidieoproepen voor scholen

  19/05/2020
  Ontdek de oproepen voor de organisatie van een zomerschool, taalstimulerende activiteiten tijdens alle schoolvakanties en in de buitenschoolse opvang en projecten 'Lezen op school'. Wees er snel bij want de deadlines zijn krap.
 • De VGC ondersteunt scholen met bijkomende hulp voor opvang voor leerlingen Nederlandstalige basisscholen in Brussel

  15/05/2020
  Met de geleidelijke opstart van onderwijs op school, wordt vanaf maandag 18 mei de opvang voor leerlingen gevoelig uitgebreid. Aangezien dit een uitdagende opdracht is voor de scholen, biedt de VGC zowel financiële als infrastructurele ondersteuning.
 • 1.800 laptops verdeeld aan Nederlandstalige scholen in Brussel

  30/04/2020
  De VGC heeft in samenwerking met vzw DigitalForYouth.be 1.800 laptops verdeeld aan scholen. Alle scholen die een aanvraag hebben gedaan, hebben de nodige laptops ontvangen. De laptops zijn bestemd voor de meest kwetsbare leerlingen en scholieren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De VGC maakte 120.000 euro vrij voor het project.

Pages