Étudiant à Bruxelles

Cette page n'est disponible qu'en néerlandais.

Waar studeren in Brussel?

Waar kan je studeren in Brussel? Ontdek de verschillende campussen en de Study Spaces.

Student met mondmasker studeert in een Study Space

Student zijn in Brussel

Alle info over wonen in Brussel, sport, cultuur, tips voor je vrije tijd, maar ook gezondheid vind je hier:

Gids geeft studenten uitleg voor een gebouw in de stad

Wil je als student iets organiseren?

Kom uit je kot

Je bent student in Brussel, je hebt zin om een activiteit te organiseren of een project op poten te zetten, maar je bent nog op zoek naar centen? De VGC ondersteunt je graag via Kom uit je Kot (voor individuelen of voor organisaties), voor activiteiten die de band met Brussel, jouw studentenstad, versterken! Bekijk het inspiratiefilmpje.

Paspartoe

Voordelig met je vereniging op culturele uitstap? Dat kan, met Paspartoe. Vraag je groepspas voor verenigingen aan en geniet volop van het Brusselse culturele aanbod.

À Fonds

Ben je tussen 12 en 26 jaar? Wil je individueel iets organiseren? Met À Fonds wil de VGC-jeugddienst aanmoedigen om culturele, artistieke, sociale, sportieve, creatieve of educatieve projecten te organiseren. De jeugddienst ondersteunt je daarbij.

Uitleen

Zoek je audiovisueel materiaal of sport- en spelmateriaal voor de activiteiten van je organisatie? Wil je een fuif organiseren voor je jeugdbeweging en zoek je nog tafels en stoelen? Dan kun je bij de uitleen van de VGC terecht. Alle Nederlandstalige organisaties en initiatieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen voor hun socioculturele activiteiten van de uitleen gebruikmaken.

Zalen en lokalen

Op zoek naar een geschikte locatie voor een fuif, vergadering, sportactiviteit ... Zoek hier Zalen en lokalen.

Subsidies voor Sportprojecten en Sportgerichte kadervorming

Ook voor sportieve initiatieven kun je projectsubsidies  aanvragen.

Jamsessie met studenten en publiek

Werken als student

Lesgeven in Brussel

Word leerkracht in Brussel! Gemotiveerde leerkrachten zijn onmisbaar voor een kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Op leerkrachtbxl.be ontdek je waarom je als leerkracht in Brussel écht het verschil maakt.

Word animator op een speelplein, Talentboost of zomerschool

Wil je animator worden op een VGC-speelplein, project Talentboost of de zomerschool? Alle info vind je op vgcspeelpleinen.be en Talenboost / zomerschool.

Sportactiviteiten begeleiden als lesgever of vrijwilliger?

Ben je sportlesgever of vrijwilliger? Werk je graag mee aan een sportief Brussel? Kijk op www.sportinbrussel.be/sportlesgevers.

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Brussel? Heb je vragen over wat daar praktisch allemaal bij komt kijken? Kom er hier alles over te weten.
Via vrijwilligerswerk leer je nieuwe mensen kennen en met anderen samen te werken. Je ontwikkelt je talenten en draagt bij tot een betere samenleving. En je maakt vooral heel veel plezier!

Op kot

Op kot

Je gaat studeren in Brussel? Goed plan! Je wil ook op kot in de hoofdstad? Nog beter! Wil je een kamer huren, of eerder een studio? Dicht bij je campus, of liever midden in het bruisende leven van de grootstad? De verschillende buurten van Brussel bieden voor ieder wat wils.
Brik

Brik

Brik is de servicedesk voor studenten in Brussel. Brik zorgt, samen met de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen, voor de studenten. Je kan bij Brik terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen.
Les informations mentionnées sur cette page sont-elles utiles ?