Ondersteuning

125 resultaten gevonden
Ontdek wat Natuurpunt CVN voor jouw school kan betekenen.
Op Campus Spoor West werden nieuwe speelplaatsen ingehuldigd voor Spes, een basisschool voor Buitengewoon Onderwijs, voor de Cardijnschool, een school voor Buitengewoon Secundair onderwijs, en voor het Sint-Guido-Instituut, een grote middelbare school. Via het project BuitenSpel investeerde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) 300.000 euro in de multifunctionele inrichting van de drie speelplaatsen.
De speelplaats van basisschool Carolus Magnus werd volledig gerenoveerd dankzij een Buitenspel-subsidie van bijna 100.000 euro van de VGC. Het schoolteam, de leerlingen en de ouders sloegen de handen in elkaar en werkten met advies van het Onderwijscentrum Brussel de visie uit voor de speelplaats. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van spelkoffers en speelzones, die de fantasie van de kinderen prikkelen en hen uitdagen om samen te spelen en te leren.
Scholen die samen met externe partners activiteiten organiseren voor hun leerlingen, kunnen hier een subsidie voor aanvragen.
Nederlandstalige kleuter-, lagere en basisscholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen een subsidie krijgen van de VGC om binnenschoolse opvang te organiseren.
Nu de lessen op school door de corona-epidemie opgeschort zijn, staat het onderwijs voor grote uitdagingen. Het is voor leerkrachten geen eenvoudige opgave om, vanop afstand, er voor te zorgen dat alle leerlingen de leerstof kunnen verwerken en de leerdoelen of eindtermen kunnen behalen. Het afstandsonderwijs kan daarom alleen succesvol zijn als alle leerlingen een computer en een internetverbinding ter beschikking hebben. Wie deze middelen niet heeft, loopt het risico om achterop te raken.
De gemeentelijke basisschool Van Asbroeck in Jette heeft met behulp van de subsidie BuitenSpel haar speelplaats volledig gerenoveerd. Op 14 december 2019 werd de nieuwe buitenruimte feestelijk ingehuldigd.
De voormalige speelplaats van basisschool Scheut werd met behulp van het project BuitenSpel volledig gerenoveerd. De buitenruimte is voortaan een educatieve ruimte waar de kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.
De speelplaats van basisschool Veeweide werd met behulp van het project BuitenSpel gerenoveerd. De buitenruimte werd anders ingericht en is voortaan een plek waar de kinderen tot rust kunnen komen. Er werd hierbij ingespeeld op de verschillende individuele noden.
Ontdek wat 'School zonder Racisme' voor jouw school kan betekenen.

Pages