Studiekeuzebeurs en scholenmarkt

Van 15 tot en met 18 november 2016 vond de studiekeuzebeurs plaats voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair in De Kelders (Abattoir) in Anderlecht. Op woensdagnamiddag 16 november was er ook een scholenmarkt. Ontdek hieronder hoe de beurs in elkaar zat.
Affiche_studiekeuzebeurs 2016_meisje

Studiekeuzebeurs

Maak kennis met het studieaanbod van de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel:

  • De studierichtingen
  • De structuur van het secundair onderwijs
  • De mogelijke beroepen en studietrajecten

Zes talentlijnen stelden de afstudeerrichtingen voor van het ASO, BSO, KSO, TSO en de Centra voor Leren en Werken in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. Per studiegebied kon je op de standen studierichtingen ontdekken met doe-opdrachten en initiaties. Leerlingen ervoeren welke vaardigheden ze voor een bepaald beroep of studierichting nodig hebben. CLB-medewerkers stonden klaar om vragen te beantwoorden.

Scholenmarkt

Op woensdagnamiddag 16 november 2016 konden ouders en leerlingen tijdens de studiekeuzebeurs ook de scholenmarkt bezoeken. Secundaire scholen stelden zichzelf voor op een stand. Er was ook een infomoment van het CLB over het secundair onderwijs om 14 uur. 

Educatief materiaal

Leerkrachten konden voor de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het Nederlandstalig lager onderwijs in Brussel een klaswerkboekje gebruiken waarin ze hun talenten ontdekken en de talentlijnen op de beurs leerden kennen.

De Brusselse scholen kregen in september een educatief pakket om hun bezoek aan de studiekeuzebeurs voor te bereiden. Lees er alles over in de rubriek 'educatief materiaal'.

Mooie traditie

Ontdek hier meer over de studiekeuzebeurs 2015 en 2014.