Studiekeuzebeurs en scholenmarkt

Van 15 tot en met 18 november 2016 vindt de studiekeuzebeurs plaats voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair in De Kelders (Abattoir) in Anderlecht. Op woensdagnamiddag 16 november is er ook een scholenmarkt. Ontdek hoe de beurs in elkaar zit en welke materialen er zijn.
Affiche_studiekeuzebeurs 2016_meisje

Studiekeuzebeurs

Maak kennis met het studieaanbod van de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel:

  • De studierichtingen
  • De structuur van het secundair onderwijs
  • De mogelijke beroepen en studietrajecten

Zes talentlijnen stellen de afstudeerrichtingen voor van het ASO, BSO, KSO, TSO en de Centra voor Leren en Werken in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. Per studiegebied ontdek je op de standen studierichtingen met doe-opdrachten en initiaties. Leerlingen ervaren welke vaardigheden ze voor een bepaald beroep of studierichting nodig hebben. CLB-medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Ontdek hier alle praktische informatie.

Scholenmarkt

Op woensdagnamiddag 16 november 2016 kunnen ouders en leerlingen tijdens de studiekeuzebeurs ook de scholenmarkt bezoeken van 13 tot 19 uur. Secundaire scholen stellen zichzelf voor op een stand. Er zijn ook twee infomomenten van het CLB over het secundair onderwijs om 14 uur en om 18 uur. De infosessie van 14 uur wordt vertaald in het Frans. 

Ontdek hier alle praktische informatie

Educatief materiaal

Leerkrachten kunnen voor de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het Nederlandstalig lager onderwijs in Brussel een klaswerkboekje bestellen waarin ze hun talenten ontdekken en de talentlijnen op de beurs leren kennen.

De Brusselse scholen krijgen in september een educatief pakket om hun bezoek aan de studiekeuzebeurs voor te bereiden. Lees er alles over in de rubriek 'educatief materiaal'.

Mooie traditie

Ontdek hier meer over de studiekeuzebeurs 2015 en 2014.