Studiekeuzebeurs en scholenmarkt

Van 15 tot en met 18 november 2016 vindt de studiekeuzebeurs plaats voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair in De Kelders (Abattoir) in Anderlecht. Op woensdagnamiddag 16 november is er ook een scholenmarkt. Ontdek hoe de beurs in elkaar zit en welke materialen er zijn.
VGC_Studiekeuzebeurs_2015_iconen

Studiekeuzebeurs

Maak kennis met het studieaanbod van de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel:

  • De studierichtingen
  • De structuur van het secundair onderwijs
  • De mogelijke beroepen en studietrajecten

Ontdek hier alle praktische informatie.

Talentlijnen

Zes talentlijnen stellen de afstudeerrichtingen voor van het ASO, BSO, KSO, TSO en de Centra voor Leren en Werken in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel:

  1. Bouw en techniek
  2. Kunst en creatie
  3. Voeding en natuur
  4. Taal en wetenschap
  5. Verkoop en IT
  6. Zorg en samenleving

Per studiegebied stellen de verschillende standen de studierichtingen voor met doe-opdrachten en initiaties. Leerlingen ervaren welke vaardigheden ze voor een bepaald beroep nodig hebben en welk studietraject daar goed op voorbereidt. CLB-medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Scholenmarkt

Op woensdagnamiddag 16 november 2016 kunnen ouders en leerlingen tijdens de studiekeuzebeurs ook de scholenmarkt bezoeken. Daar stellen verschillende secundaire scholen zichzelf voor op een stand. Er zijn ook twee infomomenten van het CLB over het secundair onderwijs. 

Educatief materiaal

Leerkrachten kunnen voor de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het Nederlandstalig lager onderwijs in Brussel een klaswerkboekje bestellen waarin ze hun talenten ontdekken en de talentlijnen op de beurs leren kennen.

De Brusselse scholen krijgen in september een educatief pakket om hun bezoek aan de studiekeuzebeurs voor te bereiden. Lees er alles over in de rubriek 'educatief materiaal'.

Mooie traditie

Ontdek hier meer over de studiekeuzebeurs 2015 en 2014.