Studiekeuzebeurs

Van 17 tot en met 20 november 2015 vond de studiekeuzebeurs plaats voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair in De Kelders van Cureghem in Anderlecht. Ontdek hoe de beurs in elkaar zat en welke materialen er waren.
VGC_Studiekeuzebeurs_2015_iconen

Studiekeuzebeurs

Maak kennis met het studieaanbod van de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel:

  • De studierichtingen
  • De structuur van het secundair onderwijs
  • De mogelijke beroepen en studietrajecten

Ontdek hier alle praktische informatie.

Talentlijnen

Zes talentlijnen stellen de afstudeerrichtingen voor van het ASO, BSO, KSO, TSO en de Centra voor Leren en Werken in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel:

  1. Bouw en techniek
  2. Kunst en creatie
  3. Voeding en natuur
  4. Taal en wetenschap
  5. Verkoop en IT
  6. Zorg en samenleving

Per studiegebied stellen de verschillende standen de studierichtingen voor met doe-opdrachten en initiaties. Leerlingen ervaren welke vaardigheden ze voor een bepaald beroep nodig hebben en welk studietraject daar goed op voorbereidt. CLB-medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Ontdek de talentlijnen in de studiekeuzewaaier. De leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het Nederlandstalig lager onderwijs in Brussel krijgen een klaswerkboekje waarin ze hun eigen talenten ontdekken en de talentlijnen op de beurs leren kennen.

Educatief materiaal

Brusselse scholen krijgen een educatief pakket om hun bezoek aan de studiekeuzebeurs voor te bereiden. Lees er alles over in de rubriek 'educatief materiaal'.

Mooie traditie

Ontdek hier meer over de studiekeuzebeurs 2014 en 2013.