VGC-speelpleinen op avontuur in Planckendael

Publicatiedatum: 
12 juli 2017
Op donderdag 13 juli trekken de kinderen van 20 Nederlandstalige speelpleinen uit Brussel naar het dierenpark Planckendael voor een heus avontuur. 1.600 ketjes en 280 (hoofd)animatoren gaan er samen op ontdekkingstocht. De dag wordt afgesloten met een groots slotmoment, georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel.
Kinderen in Planckendael.

De VGC organiseert deze zomervakantie opnieuw speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. Animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten, en het Onderwijscentrum Brussel bundelen de krachten om kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Kinderen en jongeren tussen de 3 en 15 jaar uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kunnen terecht op de VGC-speelpleinen voor een uitdagende, gevarieerde en kwalitatieve vakantie. De komende weken zijn 28 speelpleinen actief over een periode van 8 weken, verspreid over 11 Brusselse gemeenten. De totale capaciteit bedraagt 11.885 plaatsen.

De VGC-speelpleinen wil kinderen in de eerste plaats een leuke vakantie bezorgen en nieuwe ervaringen bieden, zowel binnen als buiten Brussel.
Hoe ziet een Tasmaanse duivel eruit? Hoe voelen echte dierenhuiden en -schedels? Tijdens het bezoek aan Planckendael ontdekken de Brusselse kinderen het park en de dieren al spelenderwijs via een leuke zoektocht. De dag wordt afgesloten op de evenementenweide met een gezamenlijk en interactief slotmoment, georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel.

De VGC herhaalt het evenement op donderdag 10 augustus. Zo krijgen alle speelpleinen en nog meer kinderen de kans om deel te nemen.