Projectoproep 'Nederlands oefenen'

Publicatiedatum: 
07 maart 2017
Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerde in februari de projectoproep ‘Nederlands oefenen’ in samenwerking met o.a. het Huis van het Nederlands Brussel.
logo projectoproep Nederlands oefenen

Projectoproep ‘Nederlands oefenen’

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerde in februari de projectoproep ‘Nederlands oefenen’ in samenwerking met o.a. het Huis van het Nederlands Brussel. De voorbije jaren waren er veel interessante initiatieven rond oefenkansen Nederlands voor anderstaligen. Met de projectoproep is men enerzijds op zoek naar projecten die de bestaande methodieken rond oefenkansen verbeteren, verspreiden en duurzaam maken. Anderzijds zoekt men vernieuwende projecten die andere organisaties kunnen inspireren.

Voor wie?

Oefenkansen kan je overal creëren. Daarom richt deze oproep zich naar bijna alle organisaties en verenigingen die rond dit thema willen werken. Enkel feitelijke verenigingen en de formele aanbieders van cursussen 'Nederlands als tweede taal' kunnen zelf geen aanvraag indienen.

In Brussel zoekt men specifiek projecten voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Een project indienen kan tot 30 april 2017. De geselecteerde projecten starten vanaf 1 september 2017. Per project kan je tot 50.000 euro subsidies aanvragen.

Interesse?

Op 15 maart is er een infosessie in Brussel. Je krijgt er meer informatie over de projectoproep, het financiële luik, regionale achtergrond en goede praktijkvoorbeelden.