Opening nieuwe speelplaats en eerste steenlegging voor Sint-Jozefschool in Ukkel

Publicatiedatum: 
20 oktober 2017
Op vrijdag 20 oktober kon in de basisschool Sint-Jozef in Ukkel goed gevierd worden. De nieuwe speelplaats werd feestelijk geopend en de eerste steen werd gelegd voor het nieuwe schoolgebouw.
Nieuwe speelplaats Sint-Jozefschool in Ukkel

Speelplaats

De speelplaats van de Sint-Jozefsschool werd vernieuwd met behulp van het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Verschillende speelzones werden hierbij uitgewerkt. Zo kunnen de allerkleinsten onder meer volop hun beweegkansen oefenen terwijl de andere leerlingen op ontdekking kunnen gaan in een groene zone die diverse speel- en rustmogelijkheden bevat. De school is alvast heel tevreden met het mooie resultaat.

Nieuw schoolgebouw

Om tegemoet te komen aan de stijgende druk zet de Sint-Jozefschool al enkele jaren in op het verhogen van de capaciteit. Om deze capaciteitsuitbreiding verder te kunnen zetten en een optimale leeromgeving te creëren, werd vandaag de eerste steen gelegd van een nieuwbouw voor de school.

Dit nieuwe schoolgebouw zal voorzien zijn van verschillende klaslokalen en een nieuwe turnzaal. In een tweede fase zal bovendien een extra verdieping op het bestaande schoolgebouw komen. Hierdoor zal er in de school plaats zijn voor in het totaal 340 leerlingen.

Het volledige project zal gerealiseerd worden met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap. In 2019 zal het project afgerond zijn en zullen de leerlingen niet enkel kunnen genieten van de nieuwe speelplaats maar ook in de gloednieuwe lokalen terecht kunnen.

Fotogalerij 
kinderen op en rond het podium
klauterparcours
wilgenhut
bouwput nieuw schoolgebouw